geld-verdienen-468x60

Wednesday 20 January 2021

perseid meteor shower 2012

10 august 2012:   în nopțile de 11 august până la 13 august, cea mai bună ploaie de meteoriți a anului va umple cerul dinaintea dimineții cu sute de stele căzătoare. Și asta este doar pentru început. Cele mai strălucitoare planete din sistemul solar se aliniază chiar în mijlocul afișajului.

Ploaia de meteori Perseid atinge vârfurile în nopțile din jurul lunii 12 august, pe măsură ce Pământul trece printr-un șuvoi de resturi de la cometa Swift-Tuttle.

„Ne așteptăm să vedem o rată a meteorilor de până la o sută pe oră”, spune Bill Cooke de la NASA pentru Meteoroid Environment Office. „Perseidele susțin întotdeauna un spectacol bun”.Perseidele pot fi văzute oricând după ora 22 - 23. Cel mai bun moment pentru a privi, cu toate acestea, este în timpul orelor întunecate imediat înainte de zori. De asemenea, recomandă Cooke, evitați luminile orașului, dacă este posibil. Meteorii slabi se pierd cu ușurință în strălucirea urbană. O vizită în mediul rural va tripla de obicei numărul de meteori pe care îi vedeți.


Afișajul din acest an este extra-special din cauza planetelor. Jupiter, Venus și semiluna se adună laolaltă în momentul în care ploaia de meteoriți Perseid atinge apogeul. Alinierea are loc pe cerul estic înainte de răsăritul soarelui în cele trei dimineți cu cea mai mare activitate a meteorilor.

Pe 11 august, o lună cu 33% semilună va aluneca pe lângă Jupiter, formând temporar o pereche strălucitoare direct deasupra strălucitoarei Venus. Steaua roșu-uriaș Aldebaran va fi și ea acolo, adăugând un strop de culoare adunării:

No comments:

Post a Comment

Labels